1. De geschiedenis van bwat

Van een reis naar een idee:

Het was tijdens een familiereis naar Italië in november 2019 dat het idee van de bwat zoals we die vandaag aan u voorstellen, bij me opkwam.

We waren in San Gimignano op het Duomo plaats aan het genieten van een Italiaans ijsje, toen ik mijn servet wilde weggooien. Toen ik de dichtstbijzijnde vuilnisbak naderde, merkte ik dat die ongewoon breed en niet erg hoog was. Het was een vuilnisbak speciaal voor pizzadozen!

Van bezinning naar actie

Ik besefte al gauw dat het probleem niet deze vuilnisbak, maar het aantal dozen dat er in een paar minuten in werd gegooid. Als je erover nadenkt, zijn ze maar 20 minuten nuttig: de tijd die nodig is om ze te vervoeren, de pizza te snijden en ze op te eten. Daarna belanden ze in onze vuilnisbakken.

Een ander nadeel van deze dozen is dat zij niet recycleerbaar zijn. Dit maakt ze tot een omslachtige, vervuilende verspilling die nu dankzij de bwat niet meer nodig is.

Op zoek naar alternatieven

Terug in België, surf ik op mijn computer op zoek naar alternatieven voor de huidige kartonnen dozen. Tot mijn grote verbazing vond ik niet veel.

Tijd om het te laten gebeuren

Het project was geboren en bracht al snel een hecht team samen, met als doel de impact van dit afval te verminderen. Onze prioriteiten:

1- Het ideale materiaal zoeken

2- Berekenen of dit materiaal uiteindelijk niet meer vervuilend is dan karton.

We kozen voor polypropyleen, dat gemakkelijk recycleerbaar is. Het is een niet-schadelijk materiaal.

Eenmaal de prototypes ontwikkeld, ligt het project op schema.
Wat nu? U bent degene die ons zal toestaan onze toekomst te schrijven.

2. Het team

Ja, ik ben het, Sébastien 35 jaar, gepassioneerd door avontuur en natuur.

Ik heb er altijd van gedroomd om ondernemer te zijn, mijn eigen bedrijf op te bouwen, met mijn waarden, mijn energie. Een bedrijf creëren dat nergens op slaat, was ook niet mijn doel. Verliefd op onze oude planeet wilde ik iets doen om haar te helpen.

Het is me dus gelukt om twee dingen te koppelen waar ik echt van hou, de Aarde en pizza’s :-p.

Zoals je misschien gelezen hebt, kwam het idee bij me op tijdens een familiereis. De familie is degene die me geholpen heeft om dit project te ontwikkelen en ik dank ze allemaal 🙂