Hoe alles begon

Tijdens een familievakantie in Italië in november 2019 ontstond het idee voor Bwat, zoals we het vandaag aanbieden. We waren in San Gimignano op het plein van de Duomo en genoten van Italiaans ijs toen ik mijn servet wilde weggooien. Bij de dichtstbijzijnde prullenbak merkte ik op dat deze ongewoon breed en niet erg hoog was. Het was een prullenbak die speciaal was ontworpen voor pizzadozen.

Van het idee tot het project

Ik besef al snel dat het probleem niet de arme vuilbak is, maar wel het aantal dozen dat er binnen enkele minuten in wordt gegooid. Als we er goed over nadenken, zijn ze slechts 20 minuten nuttig: de tijd van het transport, het snijden van de pizza, het eten, en dan belanden ze in onze vuilnisbakken. Un autre désavantage de ces boites est qu'elles ne sont pas recyclables. Ce qui en fait un déchet encombrant, polluant, mais dont on va pouvoir se passer aujourd'hui grâce à la bwat.

Wie zit er achter Bwat?

Hey, dat ben ik, Sebastien, 35 jaar oud, gepassioneerd door avontuur en natuur. Ik heb altijd gedroomd van ondernemerschap, het opbouwen van mijn eigen bedrijf met mijn waarden en energie. Een bedrijf oprichten zonder betekenis was ook niet mijn doel. Als liefhebber van onze goede oude planeet wilde ik iets doen om te helpen. J'ai donc réussi à relier deux choses que j'aime vraiment, la Terre et les pizzas :-p. Vous avez pu le lire, l'idée m'est venue lors d'un trip en famille. La famille justement c'est elle qui m'a aussi aidé à développer ce projet et je les remercie tous :).